Succesvolle dolfijntherapie voor Stefan

Posted By: in Dolfijntherapie Verslagen on 08.01.2014

Voor Stefan was het al de vijfde keer dolfijntherapie.

Stefan heeft op 3 jarige leeftijd een hersenvliesontsteking gehad en sindsdien problemen met concentratie, communicatie en dubbeltaken. Tot onze vreugde was hij altijd heel ambitieus en heeft zich daarom iedere therapie weer ingezet, vooral die met de dolfijnen natuurlijk! Wij hebben in ieder geval steeds na ongeveer een half jaar kunnen vaststellen dat het hele concept ons iets bracht, vooral in de dubbeltaken, zoals bijvoorbeeld in wiskunde.

Succesvolle dolfijntherapie voor Stefan

Tot het einde van alle therapie sessies was alles super gepland en de therapeuten en dolfijntrainer heel aardig en hartelijk, ook in de omgang met de dieren. Super was ook de combinatie met de andere therapieën, bijvoorbeeld de cranio-sacraaltherapie. En het feit dat alles dicht bij elkaar lag en te voet vanuit het hotel te bereiken was.

Jammer dat deze therapie niet erkend word door de zorgverzekeraars en er dus geen kosten vergoed worden. Voor Stefan waren echter alleen deze therapieën, en ook de hippotherapie, succesvol. Omdat hij in het onderwijs als autist is bestempeld, kreeg hij niets vergoed en dan moet je het als ouders van zo’n jong kind maar zien te redden, of zelf iets ondernemen. Dat laatste hebben wij gedaan en zoals men kan zien heeft het effect gehad.

Succesvolle dolfijntherapie voor Stefan1

Stefan is inmiddels 16 jaar oud, heeft het basisonderwijs afgesloten en volgt op dit moment VMBO onderwijs en heeft al zijn tractorrijbewijs gehaald. Volgens het schoolmedische rapport van voorheen zou Stefan nooit regulier onderwijs hebben kunnen volgen en zou hij mentaal op het niveau van een kleuter zijn blijven functioneren.

Wij kunnen alleen maar een beroep doen op ouders om zulke therapieën wel te doen en daarvoor gezamenlijk erkenning proberen te krijgen in het onderwijs en bij de zorgverzekeraars en zodoende eindelijk erkenning en financiële ondersteuning te krijgen.

Succesvolle dolfijntherapie voor Stefan2Leave a Reply